Yucel-methode

Wat is de Yucelmethode?

De Yucelmethode is een methode waarbij je gekleurde blokken in verschillende vormen en formaten gebruikt om een opstelling te bouwen. Je bouwt met de blokken om jouw huidige situatie weer te geven. Je kunt zien wat jouw krachtbronnen zijn en welke lasten je draagt. Je bouwt ook de gewenste situatie, zodat je zichtbaar maakt waar je naartoe wilt werken in jouw herstel.


In het filmpje vertelt Mehmet Yucel, de grondlegger van de Yucelmethode, over zijn methode.


Het is een methode die jouw krachtbronnen als uitgangspunt neemt in jouw herstel. Je hebt zelf de regie over jouw herstel.


Op de website van de Yucelmethode kun je meer informatie vinden.

Ontwikkelaar van de Yucelmethode & auteur “Bouwen aan herstel”


Mehmet Yucel (1961) is geboren in Turkije en is in 1986 geïmmigreerd naar Nederland en getrouwd met Saniye Yucel. Ze hebben 3 kinderen.


Mehmet volgde in Nederland Maatschappelijk Werk aan de Sociale Academie. Later deed hij VO, diverse opleidingen in de psychiatrie. Uiteindelijk deed hij de opleiding systeemtherapie. Aansluitend werkte hij als systeemtherapeut met diverse doelgroepen: jongeren, gezinnen, GGZ, jeugd gedetineerden en als vertrouwenspersoon voor de jeugd.


Mehmet ontwikkelde de Yucelmethode in zijn werk als systeemtherapeut. Hij heeft uitgebreide ervaring in het werken met de methode. De Yucelmethode is door Mehmet Yucel nader uitgewerkt in samenwerking met Jos Dröes en op de markt gebracht in samenwerking met de Stichting Rehabilitatie ’92 in Utrecht.