Voor veel mensen kan het spannend zijn om deel uit te maken van een groep. Het kan onzekerheden naar boven brengen en het lastig maken om jezelf te zijn in een groep.
Hoe denk en voel jij over jezelf?
Ben je bezig met wat anderen van jou vinden?
Ben je je sterk bewust van jezelf in een groep?
Vraag je je af of je het juiste zegt, of anderen je raar vinden, of je het wel goed doet?
Deze twijfels kunnen drempels opwerpen om actief deel te nemen aan een vrouwengroep.
Waarom dan tóch een vrouwengroep Salvina?
Historisch gezien zochten vrouwen elkaar op om ervaringen te delen en steun bij elkaar te vinden. We waren onderdeel van een gemeenschap. Veel vrouwen hebben echter geleerd om zelfstandig te overleven, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Maar dat kan zwaar en eenzaam zijn.
Mensen zijn groepsdieren. We hebben van nature behoefte aan verbinding. Binnen een vrouwengroep kunnen we ervaren dat we veilig zijn, dat we onszelf mogen zijn en dat we steun kunnen vinden bij elkaar. Het is een proces dat we samen aangaan, waarbij we gezamenlijk een veilige omgeving creëren.
Iedere vrouw brengt haar eigen uitdagingen mee, maar we hoeven er niet alleen voor te staan.
In een vrouwengroep leren we:
✅ Onze eigen behoeften herkennen en ervoor zorgen.
✅ Grenzen aangeven en respecteren.
✅ Constructieve feedback geven en ontvangen.
✅ Open en transparant communiceren.
✅ In verbinding blijven met onszelf en anderen.
Anderen fungeren als spiegels voor ons. Soms raken ze iets in ons aan—oude pijn of verdriet die voortkomt uit wat we als kind tekort kwamen of juist te veel kregen. Door verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen emoties, stappen we uit de slachtofferrol. Dit stelt ons in staat om ons volledige potentieel te benutten en in het hier en nu te leven.
Waarom specifiek voor vrouwen met een ASS-diagnose?
Sinds 2020 begeleid ik (iQ Coach) voornamelijk vrouwen met ASS in individuele trajecten. Stuk voor stuk zijn het krachtige, talentvolle en creatieve vrouwen met een enorm potentieel. Tegelijkertijd brengt hun anders werkende brein, vaak in combinatie met ingrijpende trauma's, uitdagingen met zich mee.
Maar we zijn niet ons verleden. We zijn niet onze ervaringen. We hebben de kracht om van overleven naar écht leven te groeien.
Op basis van deze inzichten ontwikkelen we met een aantal vrouwen een jaarprogramma waarin diverse thema’s aan bod komen. De groep komt maandelijks bijeen, aangevuld met 1-op-1-begeleiding. Verschillende experts dragen bij aan de invulling van het programma.
Heb je ideeën of onderwerpen die volgens jou niet mogen ontbreken? Laat het ons weten via de contactpagina.
Copyright © All Rights Reserved